Вілкул не з’явився на допит до прокуратури

Народного депутата України, одного з лідерів “Опозиційного блоку” Олександра Вілкула вдруге викликали на допит з приводу сутичок 9 травня у Дніпрі, тому що за попереднім викликом він не з’явився.

Про це “Радіо Свобода” повідомили у прокуратурі області.

Як зазначив заступник прокурора Роман Токар, на початку досудового розслідування Олександр Вілкул був допитаний як свідок.

“З урахуванням того, що були здобуті додаткові дані, які, скажімо так, дають підстави для питань з деяких додаткових питань, ми викликали на допит. Але в зв’язку з тим, що він перебуває у службовому відрядженні, він не з’явився, тому був повторний виклик”, – зазначив Роман Токар.

У той же час керівник слідчого відділу обласної прокуратури Сергій Лисаченко поінформував, що за заворушення 9 травня у Дніпрі жодному поліцейському не було повідомлено про підозру, оскільки їх особи не встановлено.

За словами представника прокуратури, поки що жоден з потерпілих, яким були заподіяні тілесні ушкодження співробітниками поліції, не впізнав особу, яка безпосередньо заподіяла тілесне ушкодження: всі правоохоронці були у шоломах або масках і без належного маркування.

Раніше повідомлялося, що Вілкул був допитаний у цій справі.

Після сутичок 9 травня у Дніпрі міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звільнив начальників обласної і міської поліції. Новим начальником поліції Дніпропетровської області став Віталій Глуховеря.

9 травня у Дніпрі  сталася масова бійка, було травмовано 14 осіб, а за підозрою в причетності до безладів затримано 15 осіб. Серед травмованих – учасники АТО, а серед тих, хто їх бив, як повідомляється, були так звані “тітушки”. Також, як повідомляють у МВС, поліцейські могли діяти з порушенням закону.