У Львівській обл. керівнику підрозділу ДМС дали 5 років в’язниці за легалізацію іноземців

У Львівській області керівник одного з територіальних підрозділів Державної міграційної служби засуджений до 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном за незаконну легалізацію іноземців.

Про це повідомляє прес-служба ГУ НП.

У прес-службі зазначили, що чиновник організував канал нелегальної міграції до країн Європейського Союзу, налагодивши схему легалізації іноземців.

“Посадовець підробляв документи і вносив сфальсифіковані дані, таким чином організувавши оформлення українських паспортів громадянам В’єтнаму. Надалі їм видавалися паспорти з установчими даними громадян України (мешканців Автономної Республіки Крим), але з вклеєними фото іноземців”, – йдеться в повідомленні.

За даними відомства, в ході обшуків за місцем роботи зловмисника у схованках вилучено близько 300 паспортів громадян України (ці бланки вважалися начебто знищеними), також виявлено особисті справи на оформлення паспортів громадян України – жителів АР Крим з фотографіями громадян В’єтнаму, інші докази злочинної діяльності.

У поліції додали, що нещодавно суд виніс вирок організатору зазначеної злочинної схеми: чиновник засуджений до 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном, також його позбавили права обіймати посади в органах влади протягом двох років.