Сакварелідзе розповів про свою останню розмову з Шокіним

Екс-заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе повідомив, що останній раз спілкувався з Віктором Шокіним по телефону в день акції під ГПУ на підтримку його команди, яка розслідувала справу “діамантових прокурорів”.

Про це він заявив в інтерв’ю .

“Остання наша розмова. Він подзвонив мені в день акції під ГПУ і запитав, як це розуміти. Я питаю: а як мені розуміти, що ви так чините з нашими хлопцями? Ви генеральний прокурор, а ведете особисту вендету – це я говорю не по-прокурорськи, а по-чоловічому. Він мені відповів: було б по-чоловічому, якби ти сам пішов і представляв обвинувачення в суді. Я кажу: це моя особиста справа, ви призначте моїх хлопців, а я вирішу”, – розповів він.

“Далі пішла така розмова: ти ж знаєш, там 15 вакансій слідчих. Так призначайте, кажу, я направив вам рапорти ще місяць тому, а ви їх дали на перевірку тій самій службі безпеці, яка вісім місяців шантажувала моїх хлопців. І вони повинні перевірити, наскільки хлопці придатні до служби. Щоб ви знали, ця ж служба безпеки потім публікувала їх фотографії в купальниках і з випускних балів”, – додав Сакварелідзе.

“А закінчився наш розмова з Шокіним наступним чином. Я сказав, що у нас з ним є спільна риса характеру: ми до кінця стоїмо за своїх. Він сказав: так, саме до кінця. Я за своїх, ти за своїх”, – зазначив екс-заступник генпрокурора.

На питання  про те, чи мав Шокін на увазі “діамантових прокурорів”, Сакварелідзе відповів: “Напевно, так”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.