У Франції проходить другий тур парламентських виборів

Партія президента Франції Макрона може розраховувати на абсолютну більшість місць за результатами другого туру.

У Франції в неділю, 18 червня, проходить другий тур парламентських виборів. Згідно з опитуваннями, партія президента Еммануеля Макрона “Вперед!” може розраховувати на переконливу перемогу. Ряд соціологічних інститутів не виключають, що “Вперед!” і союзні їй сили отримають до 470 з 577 мандатів у Національних зборах.

Це забезпечить президенту потужну підтримку щодо проведення програми реформ, за допомогою якої він сподівається надати нового імпульсу французькій економіці. У найближчі місяці Макрон планує, серед іншого, провести спірну реформу, яка призведе до ослаблення прав робітників.

Консерваторів і соціалістів, судячи з усього, чекає нищівна поразка на виборах. Вкрай правий “Національний фронт” може отримати в парламенті 10-15 мандатів. Але його лідер Марін Ле Пен можливо здобуде маленьку символічну перемогу, вигравши в своєму окрузі і вперше особисто пройшовши до Національних зборів.

Спостерігачі знову прогнозують низьку явку виборців. В ході першого туру активність виборців склала лише трохи більше 50 відсотків.

Джерело: DW