Збірна України зі стрибків у воду виграла загальнокомандний залік чемпіонату Європи

У Києві завершився чемпіонат Європи зі стрибків у воду, де збірна України перемогла в загальнокомандному заліку та завоювала Кубок чемпіонів.

На рахунку нашої команди 3 золоті, 4 срібні та 3 бронзові нагороди.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції президент Федерації зі стрибків у воду України Ігор Лисов.

Зокрема, він повідомив: «Україна вперше провела чемпіонат Європи. Він пройшов на дуже високому рівні. А з точки зору спортивних результатів, ми одержали такий довгоочікуваний Кубок Європи. Була дуже жорстка боротьба, зокрема, ми лише на 2 бали випередили команду Росії. Росіяни завоювали на одну срібну медаль більше, але за очками ми зуміли випередити суперника».
У перші в цьому чемпіонаті брали участь 23 національні збірні.
Раніше рекордом турніру була 21 команда на турнірі, який проходив перед Олімпійськими іграми в Лондоні, відзначив Лисов.

«Не можу не відзначити високий рівень організації турніру. Змагання відбувалися на спортивній арені «Ліко-центр», яку вважаю найкращою базою для стрибунів у воду в Україні. Практично всі представники іноземних делегацій висловлювали захоплення рівнем організації змагань, за що окреме спасибі всім, хто був причетний до оргкомітету турніру».

У свою чергу головний тренер збірної України Тамара Токмачова зазначила: «Ми перемогли на цьому турнірі, незважаючи на те, що суперники зі збірної Росії завоювали на одну медаль більше – в системі LEN підраховуються бали 12 найсильніших атлетів у кожному виді програми. Переможцю нараховується 13 балів, а місця з 2-го по 11-е одержують, відповідно, від 11 до 1 балу. У нас вже була ситуація, коли ми завоювали більше медалей, ніж росіяни, але команда-суперник завоювала Кубок чемпіонів. Тоді ми визнали свою поразку і привітали з успіхом. Зараз ми виявилися сильнішими».

Чемпіонат Європи зі стрибків у воду пройшов в Києві з 12 по 18 червня.