«Укрнафта» шукає інвесторів для спільної реалізації проектів щодо інтенсифікації видобутку нафти

Найбільша нафтовидобувна компанія «Укрнафта» шукає інвесторів для спільної реалізації проектів у сфері інтенсифікації видобутку нафти і природного газу.

Про це повідомляє прес-служба компанії, посилаючись на слова виконавчого віце-президента компанії з питань корпоративної стратегії та розвитку Джонатана Поппера.

«Ми шукаємо інвесторів і партнерів, які розділять ризики і вигоди в рамках таких механізмів, як сервісні контракти з ризиком (risk service contracts) і договори про інтенсифікацію видобутку (production enhancement contracts)», – зазначив Поппер.

За його словами, у «Укрнафти» є багато привабливих інвестиційних можливостей, але компанія не має достатнього грошового потоку, щоб профінансувати всі потенційні проекти.

Як відомо, за підсумками 2016 року «Укрнафта» стабілізувала видобуток сирої нафти і газового конденсату на рівні 4,2 тис. тонн на добу. Цього вдалося досягти, зокрема, за рахунок використання електровідцентрових насосів.

В середині червня 2017 року повідомлялося, що завдяки застосуванню нових насосів із підвищеною продуктивністю, компанії вдалося на свердловинах Долинського та Північно-Долинського родовищ (Івано-Франківська обл.) збільшити добовий видобуток нафти у 2,6 разу – до 130 тонн.

Також повідомлялося, що запланований обсяг інвестицій цього року буде в 5 разів перевищувати рівень минулого року і досягне 2,5 млрд грн.
На сьогодні компанія має значні фінансові труднощі у зв`язку з тим, що Державна фіскальна служба ігнорує ініціативи правління щодо вирішення проблеми податкового боргу, який досяг 13 млрд грн. Також, за даними «Укрнафти», Державна служба геології та надр неправомірно відмовляється продовжувати спецдозволи на видобуток нафти і газу, що веде до зупинки свердловин і падіння рівня видобутку. Для вирішення цієї ситуації компанія звернулася до держорганів і до президента України.