Ситник спростував прив’язку кредитних гарантій США до відставки Шокіна

Голова Національного антикорупційного бюро Артем Ситник спростував інформацію про те, нібито Держдепартамент США дав зрозуміти українській делегації, що третю гарантію на 1 млрд доларів Україна отримає, тільки якщо буде відправлений у відставку генпрокурор Віктор Шокін.

Сьогодні,22 січня в ефірі “Голосу Америки” Ситник повідомив, що новина про це з’явилася раніше, ніж він разом із заступником генпрокурора України Давідом Саквералідзе і антикорупційним прокурором Назаром Холодницьким встигли потрапити в Держдепартамент.

“Наскільки я цю новину прочитав, під час візиту і зустрічі в Державному департаменті США було це зазначено. Але ця новина з’явилася раніше, ніж ми потрапили на зустріч у Державний департамент, тому десь вона схожа трохи на провокацію. Це по-перше. По-друге, на зустрічі ми обговорювали статус створення нових антикорупційних органів – Національного антикорупційного бюро та спеціалізованої антикорупційної прокуратури. І що стосується генерального прокурора – ця фігура має опосередковане відношення до нашої роботи, оскільки остання інстанція у справах, які розслідують детективи НАБУ, – спеціалізований антикорупційний прокурор, абсолютно незалежний”, – заявив Ситник.

Нагадаємо, сьогодні в ЗМІ була поширена інформація про те, що Держдеп США розглядає відставку генпрокурора Шокіна як одне з важливих свідчень результативної боротьби з корупцією в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.