Україна і Вишеградська четвірка обговорили новий формат військової співпраці

Муженко запропонував шляхи активізації військової співпраці у форматі «Вишеградська четвірка + країни Балтії + Україна».

Українська делегація та представники країн Вишеградської четвірки і країн Балтії обговорили співпрацю у сфері оборони, зустріч у такому форматі відбулася вперше. Про це повідомило Міністерство оборони.

Як зазначається, під час засідання учасники приділили основну увагу перспективам посилення практичного військового співробітництва України, Польщі, Словаччини, Чехії, Угорщини, Литви, Латвії та Естонії.

Начальник Генштабу України Віктор Муженко запропонував конкретні шляхи активізації військової співпраці у форматі «Вишеградська четвірка + країни Балтії + Україна».

Також він провів низку двосторонніх зустрічей, під час яких обговорив з колегами можливості обміну досвідом, матеріально-технічної допомоги, навчання та спільної підготовки військ.

Лідери країн Європейського союзу погодили новий довгостроковий план оборони та погодились на багатомільярдний оборонний фонд на фінансування бойових підрозділів, що дозволить охочим країнам-членам ЄС проводити більше місій за кордоном.