За минулу добу бойовики 23 рази обстріляли українських військових – штаб АТО

Минулої доби підрозділи російсько-окупаційних військ 23 рази обстрілювали українських захисників.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО в Facebook.

На приморському напрямку противник відкривав вогонь по позиціях сил АТО лише один раз – одразу після опівночі бив зі станкового протитанкового гранатомету поблизу Павлополя.

На Донецькому напрямку проросійські озброєні банди вчора 12 разів порушували перемир`я. Найбільше ворожих обстрілів зафіксовано у передмісті Авдіївки та північно-східніше – в районі Кам`янки. Саме там окупанти впродовж минулої доби, а особливо після заходу сонця, неодноразово відкривали вогонь по позиціях українських воїнів з гранатометів та стрілецької зброї. Окрім того, оборонні укріплення поблизу Кам`янки окупанти ще вдень обстріляли з 82-мм мінометів. Також по одній збройні провокації вчора ввечері було зафіксовано неподалік Луганського, що на Світлодарській дузі, та в районі Зайцевого, де проросійські незаконні збройні формування били по наших опорних пунктах з піхотного озброєння та БМП”, – йдеться у повідомленні.

А по українських воїнах, котрі тримаю оборону біля Верхньоторецького, бандити вели вогонь з великокаліберних кулеметів. Там же ”працював” ворожий снайпер.
На Луганському напрямку бойовики здійснили 10 обстрілів. Тут же загарбники найбільш активно застосовували і міномети. Зокрема, вчора, близько 21:00 години, бойовики щільно обстріляли наші позиції поблизу Троїцького з мінометів калібрів 120 й 82 мм. Також з 82-мм мінометів найманці відкривали вогонь в районі Щастя, Катеринівки та Жовтого. Неподалік Новозванівки бандити застосовували протитанкові ракетні комплекси та озброєння БМП. Поблизу Новоолександрівки – великокаліберні кулемети. А по захисниках Попасної незаконні збройні формування відкривали вогонь зі стрілецької зброї.
”Один український воїн вчора внаслідок ворожих обстрілів був поранений”, – додали у штабі.