В Одесі відбулася зустріч голови ОДА Саакашвілі з командувачем військового флоту Туреччини Йилдиримом

Саакашвілі

В Одесі відбулася зустріч голови Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі з командувачем військового флоту Туреччини, віце-адміралом Іскандером Йилдиримом.

Про це повідомляє прес-служба Одеської обладміністрації.

1На зустрічі також були присутні перший заступник Голови обласної адміністрації Володимир Жмак, коммодор військового флоту Туреччини Ондер Онгор, аташе військового флоту Туреччини Мустафа Аслан, командир корабля 2 рангу CO TCG Sаlihreis Аріф Чіртлік, капітан-лейтенант корабля CO TCG Bartin Ахмет Капісе і Генеральний консул Турецької Республіки в Одесі Джеміль Уфук Тогрул.

2Міхеіл Саакашвілі подякував делегації іноземних ВМС за візит і зазначив, що між Україною і Туреччиною налагоджено давній дружній зв`язок, тому дуже важливо приділяти увагу зміцненню цих відносин. Так, голова ОДА зазначив, що Україна має великий потенціал у сфері військових технологій, а Туреччина, зі свого боку, має великий досвід у військовому будівництві.

Сторони обговорили важливість реформування митниці. «Джеміль Уфук Тогрул зазначив, що 80% турецьких товарів проходить через Одеську митницю, безпосередньо впливає на роботу турецького бізнесу. Генеральний консул також повідомив, що в квітні цього року планується візит турецької делегації для обговорення ситуації на митниці», – розповіли в прес-службі.

Крім того, Саакашвілі наголосив, що необхідно продовжувати боротьбу з корупцією для ефективного розвитку економічних відносин і подальшої співпраці між країнами.

Нагадаємо, в Одесу 3 квітня з візитом прибули кораблі Військово-Морських Сил Республіки Туреччина TCG «Salihreis» і TCG «Bartin». Дводенне ділове заходження турецьких кораблів в український порт проходило відповідно до розробленого плану заходів міжнародного співробітництва Міністерства оборони України та Збройних Сил на 2016 рік.

Інформаційне агентство “Центр новин”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.