Порошенко наполягає на проведенні виборів на Донбасі після виведення російських військ та озброєння

Президент України Петро Порошенко заявив, що вибори на тимчасово окупованій частині Донбасі відбудуться після виведення російських військ та озброєння.

Про це Порошенко сказав під час виступу у Національному прес-клубі Японії, відповідаючи на питання російських журналістів.

Президент зазначив що питання проведення виборів на окупованій частині Донбасу залежить від Росії.

За словами Петра Порошенка, “затримка з проведенням виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей відбувається через російську позицію”.

”Для того щоб вибори відбулися, треба, щоб Росія вивела свої війська з території моєї країни… Що ваші солдати забули на території моєї країни? І чому вибори є важливим питанням для Росії? Донбас – це Україна, це українська територія. Там проживають українці, а я президент цієї країни, і по Конституції я повинен захищати український народ та права українців. І єдине, що ви, як Росія, можете зробити – це вивести свої війська і вивести усю зброю. Будь-ласка, зробіть це, і відразу після цього, після забезпечення безпеки, ми проведемо вільні, демократичні і безпечні вибори”, – підкреслив Порошенко.

Інформаційне агентство “Центр новин”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.