Міжнародна олімпіада з математики завершилась у Ріо-де-Жанейро

Міжнародна олімпіада з математики, яка проходила в бразильському місті Ріо-де-Жанейро з 17 липня, завершилася в суботу урочистою церемонією нагородження її переможців та учасників, передає ТАСС.

Переможцем стала збірна Південної Кореї, всі учасники якої були відзначені золотими медалями. В індивідуальному заліку перше місце поділили між собою троє учасників – представники В’єтнаму, Ірану і Японії.Перша Міжнародна олімпіада з математики була організована в 1959 році в Румунії, і в ній взяли участь учні середніх шкіл з семи держав. З тих пір цей захід проводився щорічно, за винятком 1980 року. Нинішні змагання проходили в 58-й раз і вперше – на території Бразилії. В цілому в них брали участь 623 особи з більш ніж 100 країн.

Стандартна команда складається з шести осіб. Однак якщо у країни немає достатніх фінансових коштів або підготовлених учнів середніх шкіл, число учасників може бути обмежене одним або двома. Наступна олімпіада відбудеться в 2018 році в Румунії.

Нагадаємо, вихованець Малої академії наук України Микола Іванченко презентував винахід, що допоможе очищувати воду від розлитої нафти. Із цим проектом він здобув “золото” на олімпіаді GENIUS, що проходила у місті Освего (штат Нью-Йорк).