Німеччина підтримуватиме Україну на шляху реформ – Меркель

Федеративна Республіка Німеччина продовжить надавати Україні необхідну підтримку в рамках проведених у нашій країні політичних і економічних перетворень.

Про це сказала федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель у телефонній розмові з прем`єр-міністром України Арсенієм Яценюком, повідомляє прес-служба КМУ.

Телефонна розмова, як повідомляється, відбулася 10 квітня – у день, коли Яценюк оголосив про рішення подати у відставку.

Меркель подякувала Яценюку за партнерство, високий рівень довіри і ефективну співпрацю між Україною та Німеччиною у «час виняткових випробувань».

«Федеральний канцлер запевнила Арсенія Яценюка у незмінності подальшої підтримки України у справі політичних та економічних перетворень, успішного виконання Мінських домовленостей, а також забезпечення стабільності та процвітання України», – повідомили у прес-службі.

У свою чергу, Яценюк високо оцінив ключову особисту роль федерального канцлера Меркель у консолідації світової спільноти на підтримку України, нашого суверенітету і відновлення територіальної цілісності, миру та безпеки в регіоні.

Як відомо, прем`єр-міністр України Арсеній Яценюк ухвалив рішення подати у відставку 10 квітня. Відповідне клопотання вже передано до парламенту. Як очікується, Верховна Рада розгляне питання формування нового уряду на основі нової парламентської коаліції вже у вівторок, 12 квітня.

Інформаційне агентство “Центр новин”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.