В Івано-Франківську правоохоронці затримали двох членів кримінального угрупування, вилучивши арсенал зброї

В Івано-Франківську правоохоронці затримали двох членів кримінального угрупування та вилучили у них арсенал зброї.

Як повідомляє прес-служба управління СБУ в Івано-Франківській області, вчора 2 серпня злочинну групу з кримінальних кіл Прикарпаття затримала в Івано-Франківську Служба безпеки України спільно з поліцією.

«Учасники групи раніше судимі та сповідують так звані злодійські «поняття», – зауважили у спецслужбі. – Зброю використовували для «розборів» з конкурентами. Про небезпечний спосіб життя угруповання свідчать вилучені бронежилети та прострілені бронеплити».

Під час обшуку у передмісті обласного центру, де учасники групи винаймали квартиру, правоохоронці вилучили два автомати, рушницю, шість пістолетів (ПМ, ТТ та Форт), гранату РГД-5, набої різного калібру, два обрізи мисливських рушниць, бронежилети та коліматорний приціл.

Співробітники СБУ затримали двох зловмисників, коли ті перевозили зброю в інше помешкання. Організатор групи чекав на спільників в обумовленому місці. Його також затримали, при обшуку в нього виявлено пістолет Макарова.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Перевіряється інформація про походження частини зброї із зони АТО. Тривають невідкладні слідчі дії.