«Укрзалізниці» передали 1000 арештованих напіввагонів, які належали екс-міністру Клименку – Матіос

Головна військова прокуратура за рішенням Печерського суду передала тисячу арештованих залізничних напіввагонів, які належали компанії екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка.

Про це сьогодні під час брифінгу повідомив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

«Головна військова прокуратура за рішенням Печерського суду передала 1000 арештованих та затриманих ДПСУ і митними органами України залізничних напіввагонів, а це найдефіцитніший залізничний рухомий склад, які належали і належать до цього часу ТОВ «Юнісон груп» – це компанія Клименка.

За рішенням суду Головна військова прокуратура для уникнення будь-яких корупційних ризиків і будь-яких інсинуацій з боку так званих критиків а також інших осіб, які чимось незадоволені, передала ПАТ «Укрзалізниця» для експлуатації ці вагони і отримання прибутку в дохід держави», – повідомив Матіос.

Він також зазначив, що Клименко отримував дохід від експлуатації цих вагонів у розмірі 10-12 мільйонів гривень щомісяця.

«Клименко отримував від здачі в оренду та використання цих напіввагонів дохід, який складав помісячно від 10-12 мільйонів гривень. Це з моменту їх купівлі у 2013 році і майже до теперішнього часу», – сказав він.