Forbes визначив п’ятірку найкращих лідерів світу

Forbes почав відстежувати коливання статків найбагатших людей на планеті в 1987 році. За весь цей час всього п’ятьом вдалося очолити річний рейтинг, а ще двоє змогли стати №1 в Forbes Real Time.

Білл Гейтс визнавався найбагатшою людиною в світі 18 разів за останні 23 роки. Кому ще вдавалося посісти перше місце в глобальному рейтингу Forbes?

Засновник і CEO Amazon Джефф Безос (№3 в глобальному списку Forbes-2017, капітал $72,8 млрд) 27 липня завдяки зростанню акцій Amazon обійшов Білла Гейтса (№1 в рейтингу Forbes, капітал $86 млрд) і зайняв першу сходинку на кілька годин 27 липня.

На той момент його статки оцінювалися в $90,6 млрд, що було на $500 млн більше, ніж було у співзасновника Microsoft.

Однак потім Гейтс повернув свій титул. Безос став сьомою людиною, яка очолила глобальний рейтинг Forbes, а також третім американцем, які зробили це, крім Гейтса і CEO Berkshire Hathaway Уоррена Баффета (№2 в глобальному списку Forbes-2017, капітал $75,6 млрд).

Piccy.info - Free Image HostingУ 2016 році в рейтингу Forbes Real Time Гейтса на пару днів змістив іспанський магнат і власник Zara Амансіо Ортега (№4 у рейтингу Forbes-2017, капітал $71,3 млрд). Будучи сином залізничного робітника, Ортега починав з нуля: спочатку працював продавцем в магазині в своєму рідному містечку Ла-Корунья. Потім, маючи менше ста доларів в кишені, він разом зі своєю тодішньою дружиною у власній вітальні став шити нижню білизну, піжами і нічні сорочки. Сьогодні він – засновник корпорації роздрібної торгівлі Inditex.

Piccy.info - Free Image HostingМексиканський телекомунікаційний магнат Карлос Слім (№6 у списку Forbes-2017, капітал $54,5 млрд) очолив список в 2010 році. Він став першим бізнесменом не з США чи Японії, які зайняли перше місце в глобальному рейтингу Forbes, і протримався в ролі найбагатшої людини планети чотири роки.

Piccy.info - Free Image HostingCEO Berkshire Hathaway Уоррен Баффет піднявся на перше місце в 2008 році: капітал Гейтса помітно скоротився після невдалої спроби Microsoft об’єднатися з Yahoo, також в цей рік Гейтс покинув пост голови Microsoft. Він відновив свої права на титул найбагатшої людини в світі в 2009 році, тоді його статки оцінювалися в $40 млрд.

Piccy.info - Free Image HostingБілл Гейтс (№1 в рейтингу Forbes-2017, капітал $86 млрд) вперше влаштувався на верхівці списку Forbes в 1995 році. Тоді його статки оцінювалися в $12,5 млрд. Він створив Microsoft в 1975 році, вартість акцій компанії підвищувалася поступово в міру зростання попиту на високі технології. У 2017 році особистий капітал Гейтса досяг $90 млрд, на даний момент бізнесмен є головою ради директорів Microsoft.

Piccy.info - Free Image Hosting