Кабмін схвалив законопроект про впровадження єдиного рахунку для оплати податків

Кабінет міністрів схвалив законопроект про впровадження єдиного рахунку сплати податків і зборів, єдиного соціального внеску для платників податків.

Відповідне рішення було прийнято урядом на засіданні в середу.

Згідно з повідомленням на сайті Міністерства фінансів України, законопроектом передбачається право платника податків за власним бажанням відкрити за допомогою електронного кабінету єдиний рахунок у Казначействі і використовувати для сплати податкових зобов`язань з податків і зборів, єдиного соціального внеску. Платник податків матиме можливість сплатити такі податкові зобов`язання, як податок на доходи фізичних осіб, податок на прибуток підприємств, рентну плату, екологічний податок та інші податки і збори, крім ПДВ та акцизного податку з реалізації пального.

Мінфін зазначив, що законопроект спростить процедуру розрахунків платників податків, значно заощадить фінансові та часові витрати, зменшить кількість помилково або надміру сплачених грошових зобов`язань платником податків, дозволить уникнути непорозумінь із зміною бюджетних рахунків, оскільки в електронному кабінеті платника податків будуть розміщені правильні реквізити рахунків.

Як відомо, в. о. голови Державної фіскальної служби Мирослав Продан пообіцяв з 1 січня 2018 року перевести всі послуги, які надає ДФС, в електронний кабінет платника податків.

У 2015 році Кабінет міністрів України заявив про намір до кінця 2017 року впровадити систему електронного уряду в країні. Планується впровадити електронні безконтактні послуги і перейти на електронну ідентифікацію та електронний підпис громадянина. Також одним із завдань Кабміну є повна відмова від паперового документообігу. Крім того, уряд планує до 2017 року прийняти закон про єдину систему електронної взаємодії.