Суд дозволив ГПУ провести спецрозслідування щодо Арбузова

Досудове розслідування проводять за фактом привласнення, розтрати майна шляхом зловживання службовим становищем.

Суд дозволив Генеральній прокуратурі України проводити спецрозслідування щодо колишнього першого віце-прем’єр-міністра України Сергія Арбузова.

Про це 10 серпня повідомила  прес-служба ГПУ.

“За клопотанням Генпрокуратури судом надано дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно підозрюваного Сергія Арбузова”, – йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, ГПУ здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом невиконання покупцем пакета акцій ВАТ “Укртелеком” – ТОВ “ЕСУ” умов приватизації за створення виділеної телекомунікаційної мережі спеціального призначення та незаконного її фінансування протягом 2012 – 2013 років за рахунок коштів держбюджету України на суму 220 млн гривень.

У травні Інтерпол припинив міжнародний розшук Арбузова, відновивши його право на вільне пересування.

5 травня, Генеральна прокуратура України повідомила Сергію Арбузову про підозру у розтраті коштів та зловживанням службовим становищем.  У ГПУ заявили, що вирішується питання про оголошення Арбува у міжнародний розшук у цій справі.

3 травня у Нацполіції підтвердили, що Інтерпол зняв із розшуку екс-президента Віктора Януковича і його сина.

Окрім того, 3 травня стало відомо, що Інтерпол більше не розшукує екс-міністра енергетики часів Януковича Едуарда Ставицького.