Полтавський реабілітаційний центр підозрюють в примусовому утриманні десятків людей

У Полтавському реабілітаційному центрі виявили щонайменше 20 осіб, які заявили про примусове утримання. Окрім того, в закладі був громадянин США, який також заявив про обмеження його особистої свободи.

Про це повідомляє “112 Україна” з посиланням на прес-центр обласної прокуратури.

Зазначається, що працівники прокуратури 11 серпня у так званому реабілітаційному центрі “Волна” в Полтаві виявили 36 людей, які лікувалися від наркозалежності. При цьому 21 із них заявив про примусове утримання і обмеження власної свободи, серед них – громадянин США.

“Інформація про іноземця під час перевірки підтверджена. Із цього приводу поінформоване Посольство США в Україні. Наразі очікується приїзд представника посольства у Полтаву”, – зазначив прокурор відділу нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру прокуратури області Сергій Волков.

Про даний факт дані внесли до ЄРДР за ч. 1 ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі). Досудове розслідування у кримінальному провадженні розпочате відділенням поліції № 2 Полтавського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області.