У Великій Британії заявили, що вихід країни з ЄС буде повним

В уряді Великої Британії виступили зі спільною декларацією і заявили, що вихід із ЄС буде повним, а перехідний період – обмеженим за часом.

Про це повідомляє The Sunday Telegraph .

Так, міністр фінансів Філіп Хаммонд, який виступав за м’який варіант Brexit, і міністр зовнішньої торгівлі Ліам Фокс, що агітував за більш жорсткий підхід, заявили, що перехідний період буде обмежений за часом, і Велика Британія не буде використовувати його, щоб забезпечити собі членство в ЄС через “чорний хід”.

За версією видання, ця “відкрита декларація про мир між ворогуючими угрупованнями в кабінеті міністрів стане величезним полегшенням для Терези Мей”, уряд якої і прихильники, і противники Brexit критикують за невизначеність позиції і відсутність чіткого плану виходу з ЄС.

“Ми вийдемо з митного союзу і будемо вільні від зобов’язань для укладення кращих торгових угод по всьому світу в якості незалежного, відкритого, торгового партнера”, – заявили міністри.

Вони хочуть, щоб економіка країни залишалася “сильною і енергійною”, пройшовши цей період змін.

“Саме тому ми вважаємо, що обмежений по часу перехідний період – важливий для реалізації наших національних інтересів, і дасть бізнесу більше впевненості – але він не може бути невизначеним, він не може перетворитися на прихований спосіб для того, щоб залишитися в ЄС”, – пояснили міністри.