НАБУ та САП повідомили про підозру посадовцям «Укрзалізниці»

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) повідомили про підозру екс-заступнику голови «Укрзалізниці», чинному директору одного з департаментів ПАТ «Укрзалізниця» та заступнику директора однієї з філій ПАТ «Укрзалізниця».

Про це повідомили у прес-службі НАБУ у середу, 16 серпня.

Зазначається, що посадовців підозрюють у зловживанні службовим становищем, вчиненим за попередньою змовою групою осіб, внаслідок чого Державна адміністрація залізничного транспорту України недоотримала 10,2 мільйонів доларів США доходів (станом на дату вчинення злочину 97 млн грн).

“За версією слідства, на початку 2014 року підозрювані, використовуючи своє службове становище та будучи членами Тарифної комісії Державної адміністрації залізничного транспорту України – колегіального органу «Укрзалізниці», уповноваженого на встановлення пільгових тарифних ставок на здійснення вантажних залізничних перевезень – застосували без наявних на те підстав на користь ряду експедиторських організацій пільгові тарифні ставки на вантажні перевезення. Тобто посадовці визначили, що тарифи будуть пільговими, якщо перевізники виконають гарантовані обсяги перевезень. Перевізники умову не виконали, але пільга все одно була надана”, – йдеться у повідомленні.

У Нацбюро додали, що наразі вирішується питання обрання запобіжного заходу згаданим особам.