Генпрокуратура повторно направить Іспанії запит про екстрадицію Ю.Колобова – С.Горбатюк

Генеральна прокуратура України повторно надішле Іспанії запит про екстрадицію колишнього міністра фінансів України Юрія Колобова, якщо отримає офіційну відмову від іспанської сторони на його видачу відповідно до попереднього запиту. Про це сказав у коментарі УНН заступник начальника головного слідчого управління – начальник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк.

“Вони нам офіційно не повідомили (про те, що відмовили у екстрадиції Ю.Колобова – ред.)… Треба мати рішення на руках, якщо воно є. Але якщо там відмова (у видачі Україні екс-міністра фінансів – ред.), то звичайно ми будемо звертатися повторно, тому що вважаємо, у нас є досить підстав і звинувачувати, і вимагати екстрадиції”, – наголосив С.Горбатюк.

За його словами, це не політичні переслідування, а “винятково кримінал”.

Як повідомляли ЗМІ, Національна судова палата (НСП) Іспанії ухвалила рішення не видавати Україні екс-міністра фінансів Юрія Колобова.

4 березня 2015 року екс-міністра фінансів Юрія Колобова затримали в Іспанії.

23 березня 2015 року Генеральна прокуратура України звернулася до Міністерства юстиції Іспанії з запитом про його екстрадицію для притягнення до кримінальної відповідальності за вчинення особливо тяжкого злочину.

Ю.Колобова підозрюють у скоєнні кримінального злочину за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Варто зазначити, що 31 січня 2015 року Генпрокуратура України отримала дозвіл на арешт 125 млн грн на рахунках осіб, пов’язаних з екс-главою Міністерства фінансів Юрієм Колобовим.

Ю.Колобов призначений міністром фінансів в лютому 2012 року указом екс-президента України Віктора Януковича.

Джерело: http://www.unn.com.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.