ЄС чекає від України виконання умов для отримання траншу в 600 млн євро

Євросоюз чекає від України виконання всіх умов, необхідних для отримання третього траншу макрофінансової допомоги ЄС, зокрема, вирішення проблеми з мораторієм на експорт деревини.

Про це в інтерв’ю Українським Новинам повідомив перший секретар відділу торгівлі та економіки представництва ЄС Жослін Гітон.

“Ми все ще дуже чекаємо, що всі умови будуть виконані. Ці питання піднімав віце-президент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс з прем’єр-міністром України, й вони також обговорювалися президентами Порошенком, Юнкером і Туском”, – відзначив Гітон.

За його словами, ЄС продовжує майже щоденний діалог з українською владою, урядом, Міністерством економічного розвитку та торгівлі та парламентом, аби досягти виконання умов. Зокрема, вирішити проблему з мораторієм на експорт деревини до ЄС.

“Оскільки питання, яке ви згадали, дійсно є однією з умов відповідного меморандуму про взаєморозуміння, ми сподіваємося на його вирішення у встановлені строки”, – сказав Гітон.

У разі виконання усіх зобов’язань третій транш макрофінансової допомоги від ЄС Україна може отримати в січні.

“Може бути невелика технічна затримка у декілька тижнів між прийняттям рішення та безпосередньою виплатою, але якщо все буде добре, то транш буде наданий на самому початку наступного року”, – відзначив Гітон.

Нагадаємо, у липні, під час візиту до Києва віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс заявив, що для отримання третього траншу макрофінансової допомоги від ЄС в грудні у розмірі 600 млн євро Україна повинна вже в жовтні показати виконання всіх умов.

Джерело: ЄП