В Уругваї заарештували “кокаїнового короля Мілана”

Один з найбільш розшукуваних італійських мафіозі Рокко Морабіто, який переховувався від правоохоронних органів протягом 23 років, заарештований в Уругваї.

Поліція заарештувала 50-річного Морабіто, одного з босів злочинного угруповання Ндрангета, в готелі столиці Уругваю, Монтевідео, передає BBC.

За даними поліції, Морабіто, поки його розшукувала італійська поліція, жив в курортному місті Пунта-дель-Есте, користуючись підробленим паспортом. Влада Уругваю стверджують, що Морабіто прожив в Пунта-дель-Есте більше 10 років.

В Італії Морабіто звинувачують в організації мафіозного угрупування і контрабанді наркотиків.

Морабіто, який відповідав за контрабанду наркотиків з Південної Америки до Італії, називали “кокаїновим королем Мілана”.

Угруповання Ндрангета контролює значну частину торгівлі кокаїном. За даними поліції, Морабіто відповідальний за контрабанду як мінімум декількох сотень кілограмів кокаїну з Бразилії до Італії.

В ході обшуку будинку Рокко Морабіто в Пунта-дель-Есте поліція вилучила гвинтівку калібру 9 мм, 13 мобільних телефонів, а також 150 фотографій Морабіто для паспорта – на багатьох з цих фотографій зовнішність мафіозі була значно змінена.

вилла Морабито

Також поліція затримала дружину мафіозі.

За словами адвоката Морабіто, його підзахисний з 1994 року жив звичайним життям і не був пов’язаний з кримінальним світом.

Зараз Рокко Морабіто залишається в Уругваї під вартою. У Ургугвае його звинувачують в підробці документів. Як очікується, протягом декількох місяців Морабіто буде екстрадований до Італії.

У січні минулого року італійська поліція затримала на півдні країни двох лідерів Ндрангети – Джузеппе Ферраро і Джузеппе Креа, які були в бігах протягом 18 років.