У справі Умерова призначено нового прокурора

Новий обвинувач з’явився в суд у справі одного з лідерів кримських татар Ільмі Умерова. Про це стало відомо під час судового засідання 6 вересня.

Спарву Ільми Умеров розглядають в окупованому Крим в Сімферопольському районному суді . На початок засідання прийшов новий прокурор. Після чого, Умеров  заявив про брак часу в нового обвинувача для ознайомлення зі справою та попросив про його відвід. Суд не задовольнив прохання Умерова.

Після чого, адвокат Марк Фейгін відзначив, що на підставі цього факту можна буде оскаржити вирок. А захисник Едем Семедляєв не вірить, що за півтори доби прокурору вдалося прослухати аудіозаписи з 15 засідань.

28 серпня прокуратура АР Крим передала в суд підозру прокурору Олегу Саргінову в справі Умерова в окупованому Криму.

Нагадаємо, ФСБ порушила проти заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова кримінальну справу за статтею про екстремізм і сепаратизм у травні 2016 року. Його звинувачують у закликах до порушення територіальної цілісності РФ. Суд окупованого Криму призначив Умерову примусову психіатричну експертизу.

7 вересня 2016 року Умерова відпустили з психіатричного стаціонару в анексованому Сімферополі. Захист вирішив відправити звернення до Європейського комітету проти тортур у Страсбурзі щодо дій ФСБ Росії.

Прокуратура АР Крим, що у зв’язку з анексією перебуває у Києві, відкрила провадження через незаконне відправлення Умерова у психлікарню​.