На Донбасі перебувають 6 тисяч російських військових

Наразі на окупованих територіях Донбасу перебуває близько 6 тисяч російських військовослужбовців та до 40 тисяч бойовиків, заявив речник Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов.

“До 6 тисяч російських військовослужбовців перебувають на тимчасово окупованій території Донбасу і до 40 тисяч російсько-терористичних бойовиків, а також місцевих маргіналів, які виконують завдання у складі першого та другого армійських корпусів, які функціонально підпорядковуються ЗС Росії”, – сказав він в інтерв’ю Радіо Свобода.

Він зазначив, що російські кадрові військові не припиняють прибувати на окуповані території Східної України, в тому числі і керівний склад.

“Є безпосередні військові керівники, які на рівні від командира роти і вище, виконують завдання за принципом “відрядження” на певний час”, – зазначив Селезньов.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко під час зустрічі з міністром оборони США Джеймсом Маттісом 24 серпня у Києвізаявляв про близько 3 тисяч російських кадрових військових, які воюють на Донбасі.

Раніше повідомлялося. що Генштаб відкликав із зони АТО генерал-майора Нікітенка за демотивацію бійців.