Фахівці з України та Польщі спільно розробили ракетну систему “Stokrotka”

На виставці оборонної промисловості MSPO – 2017, яка проходить у місті Кельце (Польща) WB Group у співпраці з українським державним концерном “Укроборонпром” представила ракетну систему ZRN-01 “Stokrotka” (“Маргаритка”).

Про це повідомляє defence24.pl.

Презентована ракетна система поєднує в собі повітряні ракети калібру 80 мм з наземною пусковою установкою, оснащеною сучасною системою управління вогнем Topaz. Система може служити не тільки для знищення поверхневих цілей, але і безпілотників, вертольотів та інших низькошвидкісних повітряних цілей

Використовуючи систему управління вогнем Topaz, встановлену на транспортному засобі з радаром і оптоелектронною головкою GS400, “Stokrotka” може точно вражати цілі на землі на відстані 6 км. Цікаво, що завдяки програмованій голівці, система може боротися не тільки зі скупченням піхоти, артилерії, легкоброньованих машин, але і безпілотниками і вертольотами, що летять на малій висоті в радіусі 4 км.

Вся система, незважаючи на очевидну простоту, пропонує чудову мобільність і вогневу міць за дуже доступною ціною. Це рішення дає можливість використовувати запаси радянських пускових установок і боєприпасів – після відповідних модернізацій – для підтримки власних підрозділів.Ракетна система

Пускова установка і система управління вогнем можуть бути легко встановлені і на інші платформи, включаючи броньовані машини.