Саакашвілі у Львові розповів, як прикордонники в нього паспорт забирали

Міхеїл Саакашвілі прибув з українсько-польського кордону до центру Львова. Разом із екс-президентом Грузії приїхала низка політиків: екс-прем’єр Юлія Тимошенко, колишній глава СБУ Валентин Наливайченко, також нардепи.

Біля Ратуші їх зустрів львівський мер Андрій Садовий.

«Хочу дуже всім подякувати, зокрема, моєму другові Андрію Садовому. Я ото всім казав, що хочу встигнути до нього на каву. Що вони тільки не робили, щоб завадити нам випити каву. Те, що вони сьогодні зробили, імітували мінування, нагнали тітушок…нічого не спрацювало. Люди самі вирішили, що ми маємо бути тут. Це люди з гідністю. За цю країну я реально готовий віддати своє життя.

Також я дуже вдячний нашим політикам. А ще – поліцейським, які не виконували злочинні накази, не допустили зіткнення і не підкорились волі влади», – виголосив Саакашвілі під Ратушею.

«На нашу владу поляки нині дивилися як на дикунів. Що це було? Поїзди зупиняли, людей в заручники брали? Це 21 століття? Це їм має бути соромно за себе, а не країні! Я прийшов, хотів здати паспорт, звернутися із заявою. А вони не дали нічого зробити. Заявили про вибухівку – просто змусили людей зробити по-своєму», – каже Саакашвілі.

Також Саакашвілі озвучив свої подальші плани: «захищати тих людей, над якими знущалися увесь день, а тепер їх хочуть покарати. Не треба поводитись так із українцями!»

Раніше, Державна прикордонна служба заявила, що за “прорив кордону”, Михаїлу Саакашвілі загрожують кримінальні справи.

Нагадаємо, екс-губернатор Одеської ОДА Михеіл Саакашвілі пройшов кордон з Польщею на українському боці  ПП “Шегині” та приїхав до Львова.

Прихильники Саакашвілі прорвали оточення українських силовиків. Вони взяли в щільне кільце політика, а також депутатів і громадських діячів, які його супроводжували, і буквально «внесли» їх на територію України.

Раніше, помічник глави Держприкордонслужби Олег Слободян у Facebook підтвердив, що натовп із Саакашвілі перейшов через кордон.

“Натовп прорвав пункт пропуску “Шегині”. Розпочалася бійка”, – написав він.

Саакашвілі та народним депутатам, які їхали з ним в Україну, повідомили, що пункт пропуску Шегині було заміновано.

Нагадаємо, позбавлений українського громадянства екс-голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі перетнув українсько-польський кордон з польської сторони, щойно пройшовши митно-паспортний контроль на польській стороні у пункті пропуску «Медика», Шегині.

Нагадаємо, Саакашвілі заявляв, що 10 вересня планує повернутися в Україну.

Політик, за його словами, подорожує з українським паспортом, хоча президент Петро Порошенко у липні позбавив його громадянства України.

Спочатку планувалось, що він перетне українсько-польський кордон в пункті пропуску «Краковець». Зустрічати його там планували представники «Руху нових сил», політики та активісти.

Потім було прийнято рішення, що Саакашвілі прибуде в Україну не автобусом, а потягом з Перемишля.

Поїзд сполученням «Перемишль-Київ», в якому перебував Саакашвілі з групою народних депутатів, мав відбути о 13.07 за місцевим часом. Проте упродовж кількох годин він простояв на станції. З гучномовця в ньому було оголошено, що потяг не вирушить з Перемишля, допоки у ньому перебуває Саакашвілі.

Зазначалося, що є інформація від Національної поліції України про те, що у потязі «перебуває особа без дозволу на в`їзд на територію України».

«Тому, керуючись законодавством, потяг не відправляється, доки особа не залишить його», – оголошують у гучномовці потягу.

По тому Саакашвілі заявив про намір знову пересісти на автобус з метою поїздки на пункт пропуску «Краковець», щоб спробувати перетнути кордон і потрапити в Україну.

По тому було прийнято рішення вирушити до пункту пропуску «Шегині», де є також піший перехід.

Раніше сьогодні у Державній прикордонній службі заявили, що не збираються пропускати Саакашвілі в Україну.