На Закарпатті затримали на хабарі суддю та начальника юрвідділу Пенсійного фонду

Сьогодні при одержанні хабаря у 8 тис. грн були затримані суддя Мукачівського міськрайонного суду та начальник юридичного відділу Пенсійного фонду м.Мукачево.

Про це УНН повідомила речниця прокуратури Закарпатської області Вікторія Попович.

Операцію спільно проводили працівники Спеціалізованої антикорупційної прокуратури ГПУ, слідчий відділ прокуратури Закарпатської області та співробітники управління захисту економіки в Закарпатській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

“Проведеним в рамках кримінального провадження комплексом негласних розшуково-слідчих дій зафіксовано злочинну схему вимагання та отримання неправомірних вигод суддею Мукачівського міськрайонного суду та начальником юридичного відділу Пенсійного фонду м. Мукачева за вирішення питання із вказаним суддею щодо винесення позитивного рішення на користь позивача (члена спілки Афганців Закарпатської області) для виплати останньому компенсаційних коштів за період з 2012 по 2017 року, як члену спілки. За вказаною справою відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.14, ч.3 ст.368 КК України”, – розповіла В. Попович.

Сьогодні правоохоронці в адмінбудівлі Мукачівського міськрайонного суду затримали начальника юридичного відділу разом з суддею міськрайонного суду при одержанні неправомірної вигоди на загальну суму 8 тис. грн. Наразі тривають невідкладні слідчі дії. Вирішується питання про затримання фігурантів в порядку ст. 208 КПК України.