ЄС прийняв додаткові санкції проти Північної Кореї

Євросоюз посилив санкції щодо КНДР, які були затверджені 5 серпня 2017 року Радбезом ООН.

Про це йдеться в повідомленні Ради ЄС.

Як зазначається, ООН ще більше посилили свої обмежувальні заходи щодо Північної Кореї, резолюція яких була прийнята 5 серпня 2017 року у відповідь на триваючу діяльність КНДР з розробки та випробувань ядерної зброї та балістичних ракет, чим порушили та проігнорували попередні резолюції ООН.

11 вересня Рада Безпеки ООН прийняла резолюцію, яка вводить додаткові санкції відносно КНДР, які направлені на повну заборону експорту вугілля, залізної та свинцевої руди і морепродуктів. Додаткові санкції спрямовані також на спільні підприємства з іноземними компаніями, банки та їх здатність отримувати дохід та доступ до міжнародної фінансової системи.

Держави-члени ЄС заборонили громадянам Північної Кореї працювати на своїй території, оскільки вони підозрюються в отриманні доходів, які використовуються для підтримки незаконних програм ядерної зброї та балістичних ракет.

Також, держави-члени ЄС будуть забороняти відкриття нових спільних підприємств, а також розширення існуючих спільних підприємств за рахунок додаткових інвестицій з будь-яких організацій або приватних осіб з КНДР.