Facebook направив дані про покупку реклами РФ спецпрокурорам США

Компанія Facebook направила спеціальному прокурору США Роберту Мюллеру дані про продаж реклами за запитами з Росії.

Про це пише The Wall Street Journal. За інформацією видання, передані дані за обсягом перевищують ті, які раніше були передані американському Конгресу.

Нещодавно в Facebook виявили зв’язок між російським “Агентством інтернет-досліджень”, яке називають “фабрикою прокремлівських тролів” і втручанням в американські вибори. У Facebook повідомили, що знайшли майже 500 фейкових облікових записів і сторінок, на яких поширювали політичну рекламу. За даними компанії, все управління цими сторінками йшло з Росії.

TechCrunch відзначає, що Facebook може бути не єдиною соціальною мережею, яка мимоволі або свідомо займалася розповсюдженням пропаганди від імені іноземної держави. За даними видання, для надання свідчень в Конгресі США, зокрема, можуть викликати представників Twitter.

У США ведеться розслідування ймовірного втручання Росії в президентські вибори в США. На початку серпня спецпрокурор США Роберт Мюллер скликав велику колегію присяжних для розслідування “російського сліду” в президентських виборах. Мюллер з’ясовує, чи мала місце змова штабу Трампа з Кремлем з метою підірвати позиції суперника Трампа від Демократичної партії Хілларі Клінтон.