Затриманий найманець РФ дав свідчення про участь російської армії у війні на Донбасі

Затриманий у червні 2017 контррозвідкою СБУ один із лідерів сепаратистів Сергій Семенченко дав “цінні свідчення про участь російської армії у війні на Донбасі”.

Про це в Facebook написав журналіст Юрій Бутусов.

Він повідомив, що Семенченко є одним із “високопоставлених найманців – начальник служби ракетно-артилерійського озброєння 2-ї мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу ЗС РФ на Донбасі”.

За його даними, Сергій Семенченко, 1971 року народження, є громадянином України, який став зрадником на початку російської агресії.

“У Семенченка вилучено документи про озброєння бригади, списки особового складу, докази отримання зброї на російських складах. Він дає цінні свідчення про участь російської армії у війні на Донбасі, які, безумовно, становлять інтерес для міжнародних організацій як доказ прямої участі РФ у військовій агресії проти України. Важливо, що Семенченко більше двох років знаходився в керівному складі загону найманців і дає докладні описи командного складу найманців та російських офіцерів у складі 2-го армійського корпусу”, – написав Бутусов.

За словами журналіста, затримання Семенченка дозволить із більш високою ефективністю проводити антитерористичні операції на тимчасово окупованих територіях у Луганську.

“Оскільки Семенченко налаштований на співпрацю, скаржитися на свій стан йому не доводиться. Важливий свідок для майбутніх судових розглядів у Європейському суді з прав людини”, – написав Бутусов.