США посилює правила отримання віз

Державний департамент США посилює правила отримання віз та розширює перелік підстав для депортації, якщо людина вже перебуває у штатах.

Про це повідомляє “The New York Times“.

Так, глава Держдепу Рекс Тіллерсон звернувся в американські посольства і консульства з заявою, згідно з якою той, хто в’їжджає до Сполучених Штатів, повинен щонайменше 3 місяці дотримуватися цілей, які він називав при отриманні візи. Якщо ж він вступив у шлюб, пішов до школи або почав працювати, хоча в’їжджав до країни як турист, це будуть розцінювати як свідому брехню. Якщо людина порушила це правило, їй буде важко (або навіть неможливо) одержати повторну візу, а якщо вона перебуває в США, її можуть депортувати.

Через 3 місяці перебування в США зміни планів також можуть бути досить проблематичними, однак не будуть розцінюватися як навмисна брехня.

“Якщо хтось приїжджає до США як турист, закохується й одружується протягом 90 днів, а потім подає заявку на отримання “зеленої карти”, заявку буде відхилено. Це істотна зміна політики”, – сказала заступник директора зі зв’язків з урядом в американській Асоціації імміграційних юристів Діана Ріш.