На Прикарпатті секретаря міськради викрили на незаконному збагаченні на понад 6 мільйонів гривень

В Івано-Франківській області прокуратура під час перевірки податкової декларації секретаря однієї з міських рад викрила його у незаконному збагаченні на суму більше 6 млн грн.

Як повідомила прес-служба прокуратури Івано-Франківської області, під час опрацювання декларації секретаря однієї із міських рад Прикарпаття прокурори встановили невідповідності даних щодо задекларованої вартості квартири, житлового будинку, транспортних засобів та грошових активів із отриманою податковою інформацією на 6 млн 302 тис. грн.

«Так, секретар міськради, будучи особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, набув у власність активи, законність яких не підтверджено доказами», – йдеться у повідомленні прокуратури.

За даним фактом сьогодні розпочато розслідування за ст. 368-2 (незаконне збагачення) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.