На Донбасі прикордонники виявили арсенал зброї російського виробництва

У Новотроїцькому Донецької області правоохоронці знайшли арсенал вибухівки, вогнепальної зброї та боєприпасів, які були виготовлені у Росії.

Про це повідомила прес-служба ДПСУ.

“Зброя та вибухівка були виявлені в покинутій будівлі н. п. Новотроїцьке в ході реалізації інформації  оперативних підрозділів Держприкордонслужби  та за їх участі  спільно зі співробітниками СБУ, Нацполіції та ДФС України в Донецькій області”, – йдеться у повідомленні.

Повідомляеться, що виявити вибухівку вдалося за допомогою службового собаки прикордонників.

“У сховку знаходилися боєприпаси російського виробництва. Зокрема в помешканні було знайдено тротил, 4 протитанкові міни, понад 200 патронів, 44 запали електродетонатори, 15 детонаторів для протитанкових мін, 7 ручних гранат та протитанкову керовану ракету тощо”, – зазначили прикордонники.

У відомстві додали, що арсенал боєприпасів було передано представникам Нацполіції. До ВП ГУНП України в Донецькій області направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст.263 КК України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).