Поліція засекретила всі рішення судів у справі про вбивство журналіста Шеремета

Національна поліція з 24 липня 2017 р. засекретила всі рішення судів у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета в цілях безпеки.

Про це йдеться у відповіді Державної судової адміністрації на запит “Українських Новин“.

“Постановою Головного слідчого управління Національної поліції від 24 липня 2017 року про застосування заходів безпеки щодо осіб, які беруть участь у кримінальному судочинстві, підприємство (державне підприємство “Інформаційні судові системи”) зобов’язане обмежити у Єдиному реєстрі судових рішень повний і загальний доступ до визначеннями, прийнятими слідчими суддями Печерського районного суду Києва з клопотанням у кримінальному провадженні”, – заявили у судовій адміністрації.

Причина цього рішення Нацполіції не вказана.

Зараз із відкритого доступу Єдиного реєстру судових рішень видалені понад 200 рішень у справі про вбивство Шеремета. Серед них – рішення про надання поліції інформації про мобільні переговорах можливих фігурантів кримінальної виробництва.

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в результаті вибуху автомобіля в центрі Києва. Машина належала керівнику інтернет-видання “Українська правда” Олені Притулі, однак її самої в машині не було.