Порошенко домовився з Трампом про розміщення миротворців на Донбасі

Президент України в рамках робочого візиту до Сполучених Штатів Америки провів зустріч із Президентом цієї країни Дональдом Трампом.

Зустріч тривала близько години.

На початку зустрічі Президент США Дональд Трамп нагадав про нещодавню зустріч з українським колегою в Білому Домі. «Після цієї зустрічі ми досягли великого прогресу», – сказав він, зауваживши, що незважаючи на труднощі «Україна, щодня стає дедалі краще».

Президент України висловив співчуття та солідарність з американським народом через наслідки урагану.

Петро Порошенко відзначив ефективність співпраці в безпековому та оборонному секторі, а також покращення економічного співробітництва. За його словами, за останні 7 місяці товарообіг між Україною та США зріс в 2,5 рази. «Це символ того, що ми раді американським компаніям на українському ринку і створюємо сотні тисяч робочих місць в Україні та США. Це досягнення ефективної співпраці між нашими країнами», – зауважив Петро Порошенко. Президент США додав: «Бізнес зараз серйозно цікавится Україною, вони бачать значний потенціал».

За результатами зустрічі Порошенко повідомив, що Сполучені Штати підтримали ініціативу Києва про розміщення на Донбасі миротворців ООН.

“США повністю підтримали пропозиції України,… озвучені ще 2015 року, про розміщення на Сході України… миротворців з мандатом Роди Безпеки ООН”, – сказав він.

Мандат миротворців має поширюватися “на всю окуповано територію, включно з усією неконтрольованою ділянкою російсько-українського кордону”, додав український президент.

“Ми домовилися, що нашою головною метою є деокупація, відновлення суверенітету і якнайшвидше принесення миру на українську землю”, – наголосив він.

Це вже друга зустріч між Порошенком і Трампом з часу їхнього обрання. Перед тим вони зустрічалися у червні під час візиту Петра Порошенка у Вашингтон.