На Запоріжжі викрили лікарів-шахраїв, які заробляли на продажах пристроїв для схуднення

У Запорізькій області правоохоронці припинили діяльність угрупування, учасники якого продавали пристрої для схуднення, що не відповідають технічним вимогам. Загальна сума отриманих коштів від ошуканих клієнтів склала близько 5 млн грн.

Про це повідомили в прес-службі Національної поліції України.

У відомстві зазначили, що в складі групи шахраїв були чотири людини – всі мешканці Запоріжжя віком 29-30 років.

“Для розміщення оголошень шахраї використовували створений на їхнє замовлення сайт. Міжнародні центри інноваційних технологій нібито розміщувалися в Києві та Одесі, і там надавали послуги з корекції фігури. В той же час їхній “офіс” знаходився в орендованому підвальному приміщенні”, – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що шахраї представлялися лікарями з великим досвідом роботи. Вони нав’язували клієнтам думку про придбання персонального пристрою для ефективного схуднення, при цьому його вартість було завищено у кілька десятків разів.

“На “унікальній” моделі схуднення зловмисники встигли заробити значні суми грошей. Так, в одному з випадків потерпілий переказав на рахунок зловмисників понад 600 тис. грн. Загалом сума доходів злочинної групи становить близько 5 млн грн, а жертвами від їхній дій стали близько 250 громадян”, – йдеться в повідомленні поліції.

Правоохоронці зазначили, що членам групи повідомили про підозру у вчиненні правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 190 (шахрайство) КК України. Суд вирішує питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.