“Київхліб” прогнозує зростання цін на хліб до 20% до 2020 року

Ціни на хліб в найближчі два-три роки можуть зрости на 20%, вважає голова правління ПАТ “Київхліб” Володимир Череда.

“Протягом певного періоду ціна зросте в межах до 20%. Думаю, це два-три роки”, – сказав він на прес-конференції в Києві в четвер.

За словами голови правління, останній перегляд цін в “Київхлібі” був близько двох місяців тому, і вони тоді зросли на 5%.

Як зазначив В.Череда, частка компанії на столичному ринку хліба становить близько 80%, в Україні – 20%.

“По продукції тривалого споживання і кондитерських виробах – це 60% на 40%”, – додав він.

Як повідомив глава правління, згідно з інвестиційним договором, до теперішнього часу “Київхліб” має в своєму розпорядженні 150 фірмових точок продажу в Києві.

“Інвестдоговором, який ми підписали в грудні 2014 року, діє три роки. Проект ми маємо намір продовжити. Зараз йдуть відповідні переговори, але мова про збільшення кількості точок не йде”, – зазначив В.Череда.

ПАТ “Київхліб” (до 2011 року – ВАТ) створено в 1996 році шляхом перетворення державного підприємства “Київхлібпром”. Найбільший виробник хліба і хлібобулочних виробів у Києві. До складу компанії входять дев’ять виробничих майданчиків в столиці та Київській області. На виробничих потужностях випускається 550 тонн хлібобулочних і 10 тонн кондитерських виробів на добу. Асортимент продукції нараховує близько 250 найменувань.