У Кривому Розі відбулося народне віче на підтримку позачергових виборів мера

У Кривому Розі, незважаючи на рясний снігопад, відбулося народне віче на підтримку позачергових виборів мера міста.
Як повідомляє сайт Кривого Рогу, в акції взяв участь народний депутат України від «Об’єднання «Самопоміч» Семен Семенченко.
Він заявив, що прогнозує підписання спікером Верховної Ради Володимиром Гройсманом і президентом Петром Порошенком закону про проведення виборів Кривого Рогу у терміни, які не дозволять провести голосування 27 березня.
”Після цього на трибуну вийде Охендовський і скаже, що він категорично проти перевиборів, але, якщо ви прийняли такий закон, то будемо його виконувати. Але тепер до 27 березня не встигаємо, потрібно внести зміни до закону”, – сказав Семенченко.
Він зазначив, що переголосування не буде успішним, оскільки в той же самий час в парламенті має відбутися голосування за внесення змін до Конституцію в частині децентралізації влади.
На думку Семенченка, не можна допустити реалізації такого сценарію, а вплинути на вищих керівників країни можуть тільки криворіжці.
Обговоривши ситуацію, що склалася, було прийнято рішення готуватися до народного віче, яке планується провести в неділю, 24 січня, на площі біля Козака Рога. Також криворіжці планують поїздку до Києва з протестною акцією, в тому числі вдатися до протестного голодування.
Джерело: http://www.0564.ua/news/1091310
Нагадаємо, Криворізький міськвиборчком за результатами другого туру виборів міського голови, які відбулися 15 листопада 2015 р., оголосив переможцем представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула. Згідно з інформацією, розміщеною на сайті ЦВК, він отримав 89 209 тис. голосів виборців (49,25%), а його суперник, представник «Самопомочі» Юрій Милобог – 88,457 тис. голосів (48,83%).
Кандидат від «Самопомочі» заявив про фальсифікації та оскаржив оголошені результати виборів у судах. Однак суди відхилили його позови.
23 грудня Верховна Рада на вимогу фракції «Самопомочі» та жителів Кривого Рогу прийняла закон про проведення 27 березня 2016 року позачергових виборів Криворізького міського голови.
29 грудня голова Верховної Ради Гройсман заявив, що не може підписати закон про проведення виборів міського голови у Кривому Розі, тому що він ще не надійшов з профільного комітету. Крім того, Гройсман зазначив, що від представників «Опозиційного блоку» надійшла заява про порушення процедури ухвалення цього закону, яку має розглянути профільний комітет.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.