Андрій Шевченко: Для збірної України завтра буде практично фінальна гра

Головний тренер національної збірної команди України Андрій Шевченко взяв участь у передматчевій прес-конференції напередодні кваліфікаційного матчу ЧС-2018 із командою Хорватії.

Коли має залишитися лише один

У вступному слові до журналістів Андрій Шевченко сказав, що збірна України підходить до кваліфікаційного матчу чемпіонату світу 2018 року із командою Хорватії у відмінному настрої, чекає на підтримку вболівальників і повністю готова до гри. «Хотів сказати пару слів про збірну Хорватії: я відчуваю велику повагу до хорватського футболу, до їх гравців і вболівальників. Це не найкращий розвиток подій для наших двох команд, хотілося б, щоб все було інакше. У цій групі наші збірні показували найбільш стабільний футбол з точки зору ведення і організації гри. Не завжди результат був позитивним, і для нас завтра буде практично фінальна гра. Хорвати теж повинні грати тільки на перемогу, за нічиєї у них теж майже не залишиться шансів на вихід до світової першості.

Матч буде відкритим, буде хороший футбол, і нам приємно грати проти такої сильної команди. Так, у суперника є кадрові зміни, відбулася заміна тренера, але у них в обоймі сильні виконавці. Упевнений, що хорвати вийдуть на завтрашній поєдинок у найкращій формі, тому ми повинні бути готові до гри. А ми готові», – запевнив усіх присутніх наставник «синьо-жовтих».

Ракицький повернувся до розташування збірної

За словами Шевченка, команда мала затяжне повернення з Албанії після матчу зі збірною Косова, тому найважливішим завданням для тренерського штабу було відновлення гравців: «Всі розуміють важливість завтрашньої гри, мотивація на найвищому рівні. Ми дали можливість відпочити гравцям, проведемо сьогодні тренування і будемо готуватися до завтрашнього протистояння. До речі, є хороша новина: Ярослав Ракицький вже відновився після травми і доповнить склад нашої команди.

Шевченко виділив хорватський характер

Керманич національної команди висловив думку, що, незважаючи на зміну головного тренера, хорватська збірна залишається дуже грізною силою, адже має низку висококласних футболістів: «Не знаю, в якому стані наразі знаходиться Манджукіч, дуже якісний і гарний нападник. Звичайно, хотів би виділити капітана – Модріча, лідера середини поля. Вважаю, що кожен з виконавців може вирішити результат матчу. Найменше я зараз замислююся про зміну тренера, футболісти у Хорватії хороші, присутня сильна командна гра. Якщо у місцевій федерації вважають, що колишній тренер не виконував свої функції, то, для неї рішення правильне. У хорватів присутній сильний характер, у важливих матчах вони завжди грають дуже добре».

В очікуванні заповнених трибун та спокійної атмосфери

Шевченко висловив сподівання, що НСК «Олімпійський» під час завтрашнього поєдинку із Хорватією буде заповненим, адже національній команді наразі дуже потрібна підтримка уболівальників. «На матчі у Загребі у нас була солідна підтримка наших вболівальників, а прийом з боку хорватських прихильників футболу був відмінним. Сподіваюся в Києві буде спокійна атмосфера на трибунах, як було і в Хорватії, а обидві команди продемонструють хороший футбол», – сказав тренер.

Коли на карту поставлене усе

Андрія Ярмоленка, лідера збірної України, який також взяв участь у передматчевій прес-конференції, представники мас-медіа спитали, на якій позиції він завтра гратиме проти збірної Хорватії. Оскільки Ярмоленко розпочинав гру проти Косова на рідному для себе правому фланзі атаки, а завершував його фактично на вістрі, після заміни Артема Кравця на новачка команди Марлоса.

«Сьогодні ми говорили з тренером про мою позицію на полі у майбутній грі. Він сказав, що не вимагає від мене, щоб я був прив’язаний до однієї конкретної позиції, мені потрібно грати по всьому фронту атаки. Коли я перебуваю на одному фланзі, мене легко перекрити. Гравці групи атаки повинні мати простір, повинні вміти переміщатися. Ми розуміємо, яка на нас чекає гра – на карту поставлено усе. Добре, що ми граємо вдома. Упевнений, щоб буде повний стадіон. Гравці віддадуть усі сили, щоб не було соромно дивитися в очі вболівальникам, – сказав Ярмоленко під час спілкування із ЗМІ – Завтра нам потрібно думати лише про свою гру, зробити план на матч і дотримуватися його. Тільки так ми зможемо перемогти».