ВСУ розгляне скаргу щодо закриття справ проти Іванющенка 12 жовтня

Верховний суд України призначив до розгляду на 12 жовтня скаргу заступника Генерального прокурора України на рішення судів попередніх інстанцій щодо зобов’язання ГПУ закрити провадження проти колишнього народного депутата України Юрія Іванющенка.

Про це повідомила на брифінгу суддя судової палати у кримінальних справах Верховного суду України Галина Канигіна, передає УНН.

“На 12 жовтня призначена, в тому числі, справа за заявою захисника Іванющенка. Свого часу Генеральний прокурор писав, що нібито Верховний суд винуватий. Зараз справа допущена і призначена на 12 жовтня”, – сказала вона.

Канигіна уточнила, що від заступника Генерального прокурора України надійшла скарга на рішення судів попередніх інстанцій щодо зобов’язання прокуратури закрити провадження щодо Іванющенка.

Нагадаємо, 28 лютого Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що Верховний суд без повідомлення прокуратури прийняв рішення закрити всі справи щодо Юрія Іванющенка.

Як відомо, у січні 2015 року Генеральна прокуратура повідомила про підозру Ю.Іванющенку за ч.5 ст.191 і ч.3 ст.368-2.

Йому інкримінували незаконне збагачення на 72 млн швейцарських франків і заволодіння 170 млн грн державних коштів, отриманих Україною від продажу квот Японії на викиди парникових газів за Кіотським протоколом.