Пєсков: РФ не заплатить жодну “компенсацію” за Крим

Крим увійшов до складу РФ легітимно, відповідно, ні про жодну компенсацію Україні за півострів не може бути й мови.

Про це заявив журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, коментуючи зроблену на сесії ПАРЄ президентом Чехії Мілошем Земаном пропозицію.

За словами Пєскова, мова у випадку з виступом Земана йде про внутрішньо європейську дискусію. При цьому, як вважають в Кремлі, в юридичному плані “ні про яку анексію Криму, звичайно, говорити не можна, це невірно, і, відповідно, не може йти й мови будь-яку компенсацію”.

Кремль розраховує на те, що з часом Україна визнає возз’єднання півострова з Росією.

“Ми сподіваємося, що з часом це визнання настане”, – сказав Пєсков, відповідаючи на питання, чи очікують в Кремлі, що Україна визнає перехід Криму до складу РФ.

На думку представника Кремля, з боку Києва “має бути проявлено повагу до волевиявлення мільйонного населення півострова”.

“І також згодом ми сподіваємося на те, що буде можлива нормалізація російсько-українських відносин”, – сказав Пєсков.

Нагадаємо, президент Чехії Мілош Земан під час виступу в Страсбурзі на осінній сесії Парламентської асамблеї Ради Європи запропонував заплатити Україні й «узаконити» анексію Криму.

У Посольстві Чехії в Україні вказали, що Земан у ПАРЄ висловив особисту точку зору щодо анексії Криму і порадили звернутися за коментарем до Офісу президента Чехії. У свою чергу, прем`єр-міністр Чехії Богуслав Соботка наголосив, що заява Земана суперечить зовнішній політиці чеського уряду.

Верхня палата парламенту (Сенат) Чехії прийняла постанову, в якій назвала слова президента країни Мілоша Земана про анексію Криму як “завершеному справі” легітимізацією російської агресії в Україні.

Міністерство закордонних справ України висловило своє обурення з приводу висловлювань чеського президента.