Росія використовувала Pokemon Go для втручання в американську політику

Мобільний додаток Pokémon Go використовувався в російській кампанії щодо втручання в американську політику, повідомляє канал CNN.


Як стверджує телеканал, гра Pokémon Go використовувалася в рамках кампанії під назвою Do not Shoot Us (Не стріляйте в нас), яка, ймовірно, була запущена російською «фабрикою тролів», «Агентством інтернет-досліджень», і проводилася також в Facebook, Twitter і на інших платформах.

Кампанія позиціонувалася як частина рух за права афроамериканців Black Lives Matter.

Організаторами кампанії, були пов’язані з Росією структури, метою яких було розпалювання расових протиріч шляхом залучення уваги до випадків жорстокого поводження поліції з афроамериканцями, повідомляє CNN.

На сторінці кампанії в Tumblr організатори закликали користувачів брати участь в конкурсі в Pokémon Go, збираючи покемонів в місцях, де відбувалися випадки насильства з боку поліції, а потім називати їх на честь жертв.

«Судячи із зображень, які нам надав канал CNN, очевидно, що наші ігрові активи були привласнені та неправомірно використані в рекламних цілях третіми сторонами без нашого дозволу», – заявила компанія Niantic, творець Pokémon Go.

«Важливо зазначити, що Pokémon GO як платформа не використовувалась і не може використовуватися для обміну інформацією між користувачами, так що наша платформа жодним чином не використовувалася. В рамках цього “конкурсу” пропонувалося робити знімки екрану і ділитися ними в інших соцмережах, а не в нашій грі. Niantic обміркує свою реакцію в міру появи додаткової інформації », – йдеться в заяві компанії.

За даними CNN, сторінка кампанії в Facebook була видалена після того, як з’ясувалося, що вона пов’язана з «Агентством інтернет-досліджень». Акаунти в Instagram і Twitter також закрилися, а канал в YouTube продовжує працювати.

Тим часом комітет з розвідки Палати представників в середу повідомив, що планує оприлюднити рекламні матеріали, розміщені в Facebook замовниками з Росії під час передвиборної кампанії 2016 року.