Сенцова доставили в колонію на Ямал

Українського режисера, кримчанина Олега Сенцова, який відбуває незаконне тюремне покарання в Росії, доставили в місто Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ). 

Про це Крим.Реалії повідомив адвокат Сенцова Дмитро Дінзе.

«Ще поки залишається незрозумілим питання – чи надовго він там і, дійсно, це кінцевий пункт етапування», – сказав адвокат.

Раніше Сенцов у листі правозахисникам розповів, що його етапують в Лабитнангі. За його словами, за час етапу він побував у кількох пенітенціарних установах Іркутська, Омська і Кірова, що «вважаються страшними». Жодних заходів фізичного впливу, а також приниження людської гідності за час етапування до нього не застосовували.

Нагадаємо, Сенцова етапували з колонії в Якутську в СІЗО-1 Іркутська 9 вересня. Пізніше стало відомо, що Сенцова етапували з Іркутська в Челябінськ. Однак в Челябінському слідчому ізоляторі спростували інформацію про його перевезення в установу.

Російська журналістка і правозахисниця Зоя Свєтова 30 вересня опублікувала листа, якого напередодні отримала від Сенцова, в якому режисер припустив, що його везуть на північ Росії в колонію Ямало-Ненецького автономного округу.

Сенцова разом з Олександром Кольченком затримали представники російських спецслужб у Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.