Демчишин віддав держпідприємтсво екс-регіоналу під слідством – ЗМІ

Міністр енергетики Володимир Демчишин призначив виконувачем обов’язків голови ДП “Полтавське управління геофізичних робіт” Володимира Гладуна, який проходить по кримінальній справі про розтрату держмайна.

Наказ за підписом міністра є у розпорядженні програми “Схеми“.

“Полтавське управління геофізичних робіт” – одне з небагатьох держпідприємств, що надає геофізичні послуги, супроводжує бурові роботи підприємств нафтогазового комплексу, що дає змогу відкривати та розробляти нові родовища.

Володимир Гладун очолював компанію у 2007-2012 роках, а потім був повторно призначений на цю посаду міністром Едуардом Ставицьким у 2013 році.

Він був депутатом київської райради Полтави від Партії регіонів у 2010-2015 роках, балотувався від Партії регіонів до Верховної Ради на виборах 2012 року.

Гладун був звільнений з посади директора підприємства “Полтавське управління геофізичних робіт” невдовзі після перемоги Майдану навесні 2014 року.

Володимир Гладун проходить по справі №1201517000000816.

Національна поліція Полтавської області підозрює тогочасне керівництво держпідприємства у розтраті державних коштів та укладанні завідомо збиткових контрактів за попередньою змовою з приватними суб’єктами господарської діяльності.

Зокрема, слідчі розслідують багатомільйонні оборудки держпідприємства з фірмою “Полтавське підприємство геофізичних робіт”, що зареєстрована на прийомну доньку Володимира Гладуна Оксану Шпак.

У січні відбувалась серія обшуків у рамках справи, з-поміж іншого, слідчі отримали доступ до банківських рахунків та документів фірми родички Гладуна, про що свідчить Єдиний реєстр судових рішень.

Його рідний брат Василь Гладун за минулої влади займав одну з керівних посад у НАК “Нафтогаз України”, а також був помічником нардепа-регіонала Сергія Кацуби, що нині разом з братом перебуває у розшуку за підозрою у розтраті майна НАК “Нафтогаз України”.

Володимир Гладун повідомив Радіо Свобода, що вже готується виконувати обов’язки директора “Полтавського управління геофізичних робіт”, але, почувши запитання про кримінальну справу та контракти з родичами, поклав слухавку.

Одночасно з призначенням Гладуна, міністр Демчишин припинив повноваження в.о. директора цього держпіжприємства Владислава Левінського.

Левінський згадується у ЗМІ, як учасник подій на Майдані, організатор намету “полтавські Єврогалушки”, якими харчувалися учасники революції.

Джерело: Економічна правда.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.