Анн Брассер: Делегація РФ не матиме права взяти участь у роботі ПАРЄ до обрання нового парламенту

Керівний комітет Парламентської асамблеї Ради Європи (бюро асамблеї) погодило позицію президента ПАРЄ Анн Брассер про те, що делегація РФ не матиме права взяти участь у робот асамблеї до обрання  нового складу  російського парламенту.

Про це заявила Анн Брассер на прес-конференції в Страсбурзі після засідання бюро, повідомляє кореспондент “Європейської правди”.

Вона підтвердила, що юридична позиція, яку вона надіслала до Москви тиждень тому, лишається чиною: “Вони (росіяни) не зможуть сформувати свою делегацію протягом року, окрім як після нових виборів”. Вибори в РФ відбудуться в середині вересня поточного року.

Брассер також прокоментувала висловлювання Костянтина Косачова, глави думського комітету у закордонних справах, який заявив на минулому тижні, що  позиція, висловлена Брассер, не має юридичного підґрунтя.

“Косачов вважає що я відреагувала емоційно і чомусь він вважає що це через те, що я жінка. Та йдеться не про емоції, а про правила. Сесія юридично починається в січні і триває до кінця року, а подати склад делегації можна лише до початку сесії. Бюро ПАРЄ погодилося з цим”, – заявила вона.

За словами президента ПАРЄ, бюро асамблеї взяло до відома її листи до Москви з юридичним обґрунтуванням заборони Росії брати участь у роботі асамблеї і жоден не висловив своїх заперечень з цього приводу.

Варто додати, що 25 січня спливає термін повноважень Брассер, буде обраний новий президент асамблеї.

Джерело: Європейська правда.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.