Бойовики 44 рази порушили перемир’я, двоє українських військових загинуло – штаб АТО

У зоні проведення АТО загинуло двоє українських вояків, ще четверо дістали поранення різного ступеня тяжкості.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО у Facebook.

Після 18:00 противник продовжив активно обстрілювати позиції вздовж всієї лінії розмежування на донецькому напрямку.

“Всього за минулу добу незаконні збройні формування 44 рази порушили перемир’я. Сили АТО 38 разів відповідали ворогові, використовуючи весь спектр піхотного озброєння. В результаті бойових дій загинуло двоє українських солдатів, ще четверо дістали поранення різного ступеня тяжкості”, – заявили в штабі.

Ввечері бойовики кілька годин били з гранатометів і великокаліберних кулеметів по укріпленях українських військ біля Авдіївки, шахти Бутівка, Новоселівки Другої, Троїцького та Майорського. Кілька разів ворог застосовував вогнепальну зброю на підступах до Пісків та Кам’янки. А близько 18:00 внаслідок мінометного обстрілу неподалік Зайцевого загинув один український військовослужбовець.

На приморському напрямку “гарячою точкою” залишаються околиці Мар’їнки. Тут ввечері бойовики знову відкрили вогонь по укріпленнях Збройних сил України, використовуючи міномети калібру 82мм, протитанкові гранатомети, стрілецьку зброю. На жаль, в результаті цього протистояння дістали поранення двоє бійців української армії. Крім того, в кінці доби незаконні збройні формування зі 120-мм мінометів били по опорних пунктах української армії біля Гнутового, а з 82-мм – на підступах до Лебединського. Також увечері на приморському напрямку зазнали поранень двоє наших військових унаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої.

На Луганському напрямку обстрілу було менше. Однак біля Новоолександрівки бойовики застосовували міномети калібру 82, міномети і озброєння БМП. А під вогонь стрілецької зброї ворога потрапили позиції українських військ біля Кримського і Попасної.