Саміт НАТО у 2018 році пройде у Брюсселі

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг оголосив, що наступний саміт відбудеться 11 і 12 липня 2018 року у Брюсселі (Бельгія).

Про це йдеться у повідомленні НАТО.

“Ми будемо і далі зміцнювати зв’язок між Європою та Північною Америкою, на якому заснований наш союз, оскільки ми продовжуємо адаптувати наш Альянс у 21-му столітті. У відповідь на загрози, що розвиваються, НАТО здійснило найбільше зміцнення нашої колективної оборони. Наші багатонаціональні бойові групи на сході Альянсу тепер працюють на повну силу, ми зміцнюємо нашу присутність у Чорноморському регіоні. Ми також активізуємо наші зусилля проти кібератак і гібридних загроз”, – сказав Столтенберг.

За його словами, ключовими темами на саміті стануть боротьба з тероризмом, збереження стабільності, допомога афганським силам, зміцнення зв’язків з Іраком.

“Бельгія щедро приймала штаб-квартиру НАТО п’ятдесят років, і я вітаю, що наш саміт буде проходити у нашому новому Центральному офісі у Брюсселі. Я з нетерпінням чекаю успішного саміту у липні 2018 року”, – додав генсек.

Україна має намір продовжити поглиблювати співпрацю з Європейським Союзом для розвитку держави і надалі – набуття членства в ЄС і НАТО.