Викрадачами немовляти в Києві виявилася подружня пара, яка нещодавно втратила свою дитину

Викрадачами немовляти в Києві виявилася подружня пара, яка кілька тижнів тому втратила свою новонароджену дитину.

Про це в ефірі телеканалу “112 Україна” повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

“Викрадачами виявилася сімейна пара з Вишгорода. Кілька тижнів тому вони втратили свою новонароджену дитину і прийняли фатальне для себе і для іншої сім’ї рішення – купити або викрасти чужу дитину. Тепер їм загрожує до 10 років позбавлення волі за статтею 146 Кримінального Кодексу України”, – зазначив він.

За словами Геращенка, після повідомлення про викрадення дитини, вчора по тривозі був піднятий оперативний склад поліції Києва та Київської області. Поліцейські кинулися перевіряти сотні відеокамер, розташованих у громадських місцях, в торгових центрах, АЗС, зупинках транспорту. Особливу увагу при цьому було приділено аптекам і дитячим магазинам. Один з поліцейських, перевіряючи відеокамеру в аптеці міста Вишгород, побачив молодих чоловіка і жінку, які підпадали під опис викрадачів. Вночі був проведений комплекс слідчо-оперативних заходів, який дозволив встановити особи та місцезнаходження викрадачів. Вони були затримані сьогодні близько полудня.

“Після обстеження лікарями дитина буде негайно передано батькам”, – додав він.

Правоохоронці затримали жінку, яка напередодні викрала немовля на території дитячого садка в Оболонському районі Києва. У поліції поки подробиць затримання не повідомляють.